otporotporu.gif (5655 bytes)

 

Istorija je vec pokazala da petokolonaške organizacije završavaju najveći deo posla oko političkog, ekonomskog i ideološkog porobljavanje jedne zemlje. Tu ni Jugoslavija nije izuzetak. Ulogu pete kolone kod nas, pored stranaka koje sebe nazivaju "demokratskom opozicijom" ima i samozvana omladinska organizacija "narodni pokret otpor". Njihova politika se zasniva, na svima nama poznatom, zapadnom "demokratskom" licemerju, dvostrukim standardima i čestim promenama principa.

U početku su počeli kao vanstranačka organizacija, ali ubrzo zatim su postali glavno oruđe takozvanoj "demokratskoj opoziciji", njihov glavni zagovornik i izvor članstva. Glavno finansiranje omladinskog pokreta otpor je preuzela na sebe Amerika i Zapad. Upravo sve one zemlje koje su izvršile agresiju tokom 1999. godine na SR Jugoslaviju, a koje sada, posle smene Slobodana Miloševića čine sve što je moguće da "pomognu" Srbiji i njenom narodu. Kakva je ta pomoć možemo se uveriti na primeru Rumunije i Bugarske, naročito Makedonije (koja ima više NATO vojnika nego svojih stanovnika - poetski rečeno). I ne samo što sprovode političke interese svojih zapadnih sponzora već i vrše otvorenu amerikanizaciju i koriste je u cilju regrutacije novih članova.

No, okanemo li se licemerja i cinizma, možemo uočiti da se otpor zalaže za liberalizam, a šta to znači? To znači da ćemo plaćati školstvo, zdravstvo i da će nam biti ugroženi socijalni, invalidski i penzioni fondovi. Veoma je hrabro tvrditi da se jedna studentska organizacija koja se zalaže za liberalizam, bori za poboljšanje statusa studenata. Kao što je svima poznato, u svim "demokratskim" zemljama, studenti su samo oni koji imaju dovoljno para da sebi priušte skupo studiranje. Naročito ako uzmemo da je na Beogradskom Univerzitetu posle drugog upisnog roka preostalo 10.000 praznih mesta, i to onih koji su označeni kao "samo-finansiruajući".

Nakon obaranja Slobodana Miloševića, koji je bio jedan od primarnih ciljeva ove organizacije (iako se taj zahtev, pomoću kojeg su oni regrutovali najveći broj članstva, ne nalazi na njihovoj listi zahteva), oni bi po logici stvari trebalo da prestanu da postoje. Ali naprotiv, najverovatnije je očekivati da će samozvana oladinska organizacija otpor ostati kao podrška novom režimu u cilju njegovog ustoličenja i održanja na vlasti.

 

Sekretarijat za informisanje SKOJ-a